31 oktober.

 
Hade tänkt att den här veckan skulle vara höstig och orange men nu är i princip vintern här istället. Jag måste nog släppa taget om sommaren och börja en ny lång väntan på nästa sommar. I vinter vill jag helst bara sitta inne och mysa med värmeljus tända och baka goda kakor med Ludvig medan vi kollar på Agatons utveckling. Ai jobbar mycket kvällar nu så vi kan gå på promenader alla fyra medan det är ljust, jag har köpt mig rejäla vinterskor så att jag kan vara säker på att inte frysa hur kallt det än kan tänkas bli. Ludvig har vi köpt en likadan overall som förra året till, han blev aldrig kall eller blöt i den, och Agaton får ligga och mysa i sin varma Voksipåse.
 
 

6 veckor

 
I måndags var vi till BVC för läkarbesök, allt gick bra, vi har fått en till riktigt duktig kille. Han håvar in precis lika mycket smicker och beröm som storebror alltid gjort. 4770 gram och 56 cm skrevs in i kortet nu, han har alltså gått upp nästan 600g på 2 veckor, vår lilla knubbis. Ludvig vägde 5190 när han var 6 veckor, han vägde däremot mer när han föddes också eftersom han föddes på beräknat datum. Någon längd finns inte registrerad på Ludvig i den åldern eftersom han inte mättes så länge han hade skenan, den togs bort när han var 8 veckor och då hade han blivit hela 60 cm från att ha varit 52 lång när han föddes.
 
Agaton är snålare med leenden än vad Ludvig var, idag har har däremot bjudit på några riktiga svarsleenden. Man dokumenterar ju inte på samma sätt med andra barnet har jag insett, det gäller att påminna sig ibland om att ta lite bilder. Därför är det nog tur att vi tar en bild i veckan i alla fall!
 

tiden går snabbt


Lillebror.

 
Och så var våran lilla kille plötsligt 4 veckor, en månad först på fredag lite beroende på hur man räknar i och med att han är född den 12:e.
 
Han väger nu hela 4200g och är 55 cm.
 
När han väl är vaken så är han mer "med" nu, han tittar på en och försöker härma oss när vi gör ljud eller räcker ut tungan till han. Snart går det nog att lura fram lite riktiga svarsleenden från han!
 

Babysitter

 
Agaton har börjat vilja vara med mer nuförtiden så vi har plockat fram babysittern. Den funkar väldigt bra vissa dagar och han kan sitta nöjd ett tag i den medan vi till exempel lagar mat eller bygger pussel med Ludvig.
 
Idag ska Luddet sova hos mormor och morfar, då ska vi passa på att hyra lite filmer som vi velat sett länge nu. Det blir nog litte gotta från charken också nu när jag äntligen får äta sånt igen.

 
Vår lille Agaton växer så det knakar. Ca 300g per vecka går han upp nu, igår var vi och vägde och då stannade vågen på 3900 gram. Han mättes även och är nu 54 cm lång.
 
Han sover fortfarande mycket men har en återkommande vakenstund sent på kvällen mellan 22-00 ungefär innan han ger upp och somnar. Ungefär 2-3 gånger äter han under natten för att sedan vakna och vara vaken en stund runt 9 så hittills har vi långa sovmornar.

RSS 2.0