Hängig.

Pratade idag om att man inte direkt vabbar för skojs skull, många är nog hellre på jobbet än att vara hemma och ta hand om ett sjukt barn. Kom till dagis efter jobbet och fick höra att Ludvig varit gnällig hela dagen, de hade tagit tempen på han och att han hade haft på gränsen till feber.

Väl hemma så har han varit jättekänslig och inte velat äta något, jag vet inte om han har feber eftersom han vägrar låta mig kolla men jag misstänker att vi blir hemma imorgon.

!

Fuuuuukkkk. Bilen har blivit stulen igen. Delvis vårat eget fel är det väl också men det är sååå surt! Vi behöver en bil och har inte råd med en ny. Sen lägger man till fina bilbarnstolen som vi la lite extra på med tanken om att "vi ska ju ha den många år".

Jag vill bara ge dem spö för att de aldrig lärt sig skillnaden på mitt och ditt.

Nyklippt igen.

Ska åka och hämta min fina kille hos mina föräldrar nu, de plockade upp honom på dagis så jag fick tid till att gå och klippa mig. Hann även göra lite fynd på carlings och äta lite fika/middag innan jag satte mig på bussen hemåt.

Har mest skrivit från mobilen på senaste eftersom jag inte haft tid och ork till att sitta vid datorn på senaste.

 


Dålig start på veckan.

Fick en överraskning idag när vi kom ner till parkeringen. Ingen bil! "parkerade vi verkligen den här igår?" efter en kort överläggning så kom vi fram till att den var stulen. Mamma och pappa hämtade mig och Ludvig och körde oss som tur var så vi dök upp på dagis och jobb tillslut. Vid lunch var bilen hittad, "parkerad" i en snödriva och tillsynes oskadd. Vilken lättnad! En del kostnader för byten av lås blir det så lite surt är det men skönt att inte behöva köpa ny bil!


Hemma själv.

Jag ha varit så otroligt trött på senaste, Ludvig har inte sovit bra på riktigt lång tid. Han sover länge på helgerna när vi kan sova ut, oftast till 9. Inte så konstigt med tanke på att vi inte får han att sova förrän vid 23 om kvällarna (även vardagar). Det tär nog ganska mycket på mig när jag jobbar heltid, har mycket att tänka på och jag aldrig får en stund att bara sitta i soffan och koppla av på riktigt, det vill säga att inte ha en 2-åring som springer runt och härjar. Han är världens finaste men ibland behöver man en kort stund själva också innan man ska sova. Ikväll är jag ensam i lägenheten och det har varit såå skönt. Karln är hos en kompis och jag ringde mina föräldrar direkt när jag fick höra om planerna, så Ludvig sover hos dem ikväll.

Hittills har jag tryckt i mig, ohälsosamt mycket pasta med grädde och ost, 2 påsar djungelvrål och en halv burk oliver. Vet inte alls varför jag tvingar fram någon sorts extrem paltkoma. Jag har sett 2 filmer i sträck och nu ska jag lägga mig och stirra på en svart tv och lyssna på radio en stund. Ibland är det härligt att få vara helt ensam och ladda batterierna lite.

Sova i eget rum?

Helt otroligt. Ludvig somnade i soffan vid åtta, när han sovit en stund la jag in han i sin säng i hans rum. Där sover han fortfarande! Får se om han ligger kvar där inatt eller om han vaknar och skriker/går in till oss.

Jag är lite osäker på hur vi kommer att göra i början om vi ska få han att sova där. Hjärtat kommer ju säga åt mig att hämta honom till vårat rum om han vaknar. Stackarn är ju mörkrädd och blir säkerligen rädd av att vakna någonstans där han inte vaknat tidigare. Den logiska delen i mig säger däremot att det vore dumt att hämta han. Fast idag kom vi fram till att jag låter hjärta styra framför logik i många fall så jag vet nog vad som kommer hända.


Finporslinet.Det blir nästan roligt att diska när man diskar finare porslin, lite rogivande att få stå i lugn och ro och diska med disksvamp medan ungen tittar på Pettson och Findus en stund.

Är nykär i senaste fyndet Haga från Rörstrand, har faktiskt inte sett den på någon second hand tidigare.

Idag sitter vi inne och myser, pappan jobbar och jag och Ludvig är nog lite trötta av det dystra vädret.

London oktober 2011Haha, satt och funderade på om jag inte hade någon sån där bild som alla tar framför big ben. Kollade och insåg varför jag inte brytt mig i att lägga dem på minnet. Det här var den bästa av ganska många, här syntes ansiktet även om jag inte var någon snygging. Haha, det blåste lite den dagen som ni kanske kan förstå?Älskade barn, du är så fin.

Ludvigs bebis Timmy."-Vänta hä mamma! Komme alles snart... Timmy måste sova."

Spenatsoppa.Under julen har jag sett många recept på grönkål, det fick mig att minnas grönkålssoppan som mamma och min mormor brukade göra när jag var liten. Mormor och morfar odlade massor av grönkål och jag åt det ofta och gärna. Helst med vitpepparkvarnen brevid mig så jag kunde dra några varv extra lite då och då.

Tänkte köpa grönkål under julen men jag har inte sett till någon, igår var vi och kollade igen men hittade ingen grönkål så det fick bli det näst bästa, spenat. Blev riktigt gott det med, knaperstekte massa kallrökt skinka och varsitt ägg till också. Lyxade till det med en riktig finvariant på Fanta också. Bättre kan det nog inte bli!

Gott nytt år


RSS 2.0