Semla.


Första semlan det här året. Precis som den ska ätas, hembakt och som hetvägg.

Igår var vi ut till mina morföräldrar, var ett tag sedan vi var där nu då vi inte ha haft så mycket tid över samt problem hit och dit med bilen. Det var i alla fall mysigt som vanligt att komma ut dit, jag och morfar hjälptes åt att göra mat. Älgstek med pärer som oftast.

Idag är det städning som gäller här hemma, inte ett jättekul sätt att spendera den lilla fritiden man har men väldigt nödvändigt.

Jag längtar efter våren nu, vill inte alls ha vinter längre.

BlomsterLudvigs farfar fyller 50 på söndag. Konstigt nog har det resulterat i att vi har lägenheten fylld med fina buketter. Han är inte värst förtjust i blommor så han har skickat hem de buketter han fått med Ai. Inte mig emot, jag tycker om att ha blommor hemma och speciellt tulpaner. Buketten med tulpaner var väldigt vårig och fin, precis i min smak!

Nu ska jag vika den sista tvätten sen ska vi äta lite lunch och göra oss färdiga för en tur ut till birsta. Ludvig har växt ur nästan alla kläder på bara någon vecka så han behöver massa nytt, sen ska vi svänga förbi och plocka upp en smarrig tårta till svärfar inför morgondagens kalas.

Vietnamesiskt.För ett tag sedan firade vi det Kinesiska nyåret. Vietnameserna firar samma nyår så vi var över till sambons föräldrar och firade med dem med att äta god mat och kolla på firandet i Vietnam på tv. Härlig stämning och god mat som vanligt!

Det har blivit mycket mat på senaste, tar inte så mycket bilder överhuvudtaget nu så det som blir kvar på kameran är mat.


Äppelpaj med mandelmjöl.Nu skulle man ha haft lite svenska höstäpplen. I höstas gjorde jag den här pajen med mandelmjöl, den var riktigt bra. Jag har testat många recept på äppelkakor och pajer och det här var helt klart det bästa. Den blev väldigt saftig tack vare att man rev äpplena istället för att ha hela bitar.

Får nog köpa hem lite mer äpplen och göra pajen igen till helgen, Ludvig tyckte att det var spännande att vara med och riva mandlarna också. Fast mest så åt han nog äppelbitar och det lär vara samma sak den här gången, han kan nog äta hur mycket äpple som helst min fina kille.

Ägg och spenat.Jag älskar gröna grönsaker som spenat, broccoli, sparris osv. Spenatsoppa/grönkålssoppa är så billigt gott och nyttigt, skulle kunna äta det varje dag men någon gång i veckan får nog räcka. Brukar köpa på mig mycket lufttorkad skinka i bit när det är billigt också, det passar perfekt att skära tärningar av och knapersteka så att man får lite tuggmotstånd och sälta i enkla soppor.

Har varit sjuk en del på senaste och riktigt känt av att kroppen är tröttare än normalt även när jag är frisk.  Tänkte att det kan vara bra att kurera sig med mycket vitaminer och järn. Järnbrist har jag nästan alltid men jag tar inga speciella tillskott för det utan försöker tänka på att äta järnrik mat, gärna med något c-vitaminrikt till för att hjälpa kroppen att ta upp järnet. På senaste har jag inte riktigt tänkt på det men nu ska jag bli bättre igen.

RSS 2.0