"Vad önskar ni er i julklapp?"Nu när julen närmar sig så har vi fått en del frågor om vad Ludvig (och vi själva) önskar oss i julklapp. Ludvig gillar att sitta och bygga med duplo och Blixten har varit en favorit ett tag nu trots att han inte sett filmerna. Vet inte vad det är med grabbar och den där Blixten McQueen. Alla sorters duplo är självklart kul, alla sorters bilar också för den delen. Kläder är såklart kul för mamman och just nu är pyjamaser något som behövs, tvådelat strl 92.
Polarn o Pyret funkar alltid i klädesväg, de gör i princip bara snygga saker.

Själv har jag insett att jag verkligen önskar mig ett nytt 50mm objektiv till kameran. Det jag hade gick sönder då Ludvig fick tag på kameran och tappade den i golvet. 1,8 funkar alldeles utmärkt men vill någon köpa 1,4 tackar jag självklart inte nej.

..och karln är lika svår som vanligt och tycker inte att han behöver eller vill ha något. Han är otroligt svår när det kommer till presenter.

Första advent - Första snönKlart att första snön skulle komma på första advent, vädergudarna har koll på datumen. Minns ett år när marken var bar dagen innan jul och när vi vaknade så hade det vräkt ner snö under natten.

Idag tänkte jag julpyssla lite här hemma, får se hur mycket pyssel det blir, känner mig inte helt frisk så helst av allt skulle jag lägga mig under en filt i soffan och dricka te. Karln jobbar så det är bara jag och Ludvig som är hemma, ska sätta upp lite ljusstakar nu och lägga fram pepparkaksdegen så bakar vi lite pepparkakor innan vi sätter oss och myser i soffan.

Ett litet hus.Luddet var hemma från dagis idag med så vi pysslade lite med ett litet hus som jag sett hos retro mama och blev sugen på att göra. Tog längre tid än vad det borde ha gjort eftersom jag byggde pyssel och bytte blöjor samtidigt men det blev klart tillslut! Lagomt pyssligt, inga krångliga moment och många olika små saker att pilla med. Roligast var såklart att välja tyger.

Imorgon ska jag och Hanna dra en runda mellan loppisar så jag tänkte kolla efter lite pysselmaterial och kanske gå in på Ohlssons tyger och köpa lite brunt tyg, band och knappar. Tänkte försöka mig på att sy ett pepparkakshus till Ludvig.

Sjuklingen.Ludvig var kokhet imorse när jag skulle väcka honom för dagis, blev till att stanna hemma. Nu ligger han i soffan och dricker mormors hemkokta svartvinbärssaft uppvärmd i flaska. Han ville inte ha någon frukost men när han såg att barnen på tv drack saft ville han ha saft han med.

Han somnade förresten strax innan 19 igår och sov hela kvällen och natten utan större störningar.

Sömnen.

Vi har haft problem med Ludvig sömn länge nu, han somnar på tok för sent på kvällarna. Oftast runt 22, vi har kortat ner sovtiden på dagis och hoppades att det skulle hjälpa lite men vi har inte märkt någon skillnad alls. Fröknarna säger att han är jättejobbig att väcka för han är så trött. Klart att han är trött när han somnar så sent på kvällen.

En av fröknarna kom med ett förslag om att Ludvig skulle skippa sovstunden två dagar i veckan. Idag har han varit vaken hela dagen och visst har det hjälpt men nu vill han somna direkt efter middagen och det känns tidigt att somna innan 18, eller? Jag skulle bli glad om vi fick in en rutin så att han somnar vid 19-20. Det känns lagom för honom (och oss).

Just nu sitter han och tittar på mumin lite men jag tänkte köra ett bad strax och sen läsa lite bok så kanske han somnar 18.30 som tidigast. Håller tummarna för att detta ska fungera nu!

Veckans pyssel.Det har blivit en del pyssel de senaste dagarna, jag skulle gärna börja med julpysslet nu men karln har satt första advent som tidigaste datum för julpynt.

Knappmagneterna var välbehövliga, vi har lite snålt med magneter och de här var betydligt roligare än reklam-magneterna från kronfågel.Mina fina grabbar ♥

Idag har jag och karln varit tillsammans i 4 år. Det firas med mysmiddag ensamma. Den lilla hämtas av mormor på dagis och får spendera några timmar hemma hos mormor och morfar under kvällen, på det viset slipper vi kasta i oss maten innan den Luddet hällt mjölk i den för att "jöja soppa".

Moln.Hittade en ljusblå broderiram för en femma på erikshjälpen och gjorde en tavla till Ludvigs rum. Vi har betongväggarnas betongväggar i vår lägenhet så det är inte lätt att få upp tavlor på ett snyggt sätt men ibland får det duga med de där betongkrokarna. Någon sitter på ett tips på en bättre lösning?

Kökspallen.Kom på att jag glömt att visa min kökspall. Ser ut som den vanliga IKEA-pallen men den är lite speciellare än så. Under min finns ett personligt meddelande från min morfar som gjort just den här pallen till mig. Han är söt som åker och köper en pall på IKEA för att använda som mall och ställer sig och snickrar en helt egen till mig. Den har stått omålad i något halvår hos oss nu men för ett tag sedan fick den lite färg och finaste tapeten.

RSS 2.0