Mommos pall.


Före - Efter. Jag var lite ivrig med penseln innan jag tog före-bilden.

I helgen var jag och stal mammas pall som hon haft i köket tidigare. Efter att pappa min använt sig av den när han målat om så var den inte så fin längre, smutsig och full av färgdroppar. Nu har den däremot fått lite mer vitfärg och en tapetbit från Marimekko som matchar perfekt med färgen på mammas köksstolar.

Förhoppningsvis en bra lösning för "användamenejsmutsiga"Sådärja, har äntligen fixat en klädhängare i sovrummet. Nu kanske den där högen på golvet slutar dyka upp hela tiden. Kläderna blir förhoppningsvis inte så skrynkliga heller. Kul att slå två i en smäll och kunna få upp lite fina saker på väggen också, perfekt ställa att lägga ifrån min glasögonen på när jag väl kommit mig för att köpa nya. Dit upp når inte lilla herr klåfinger.

Nya byrån.Ni kanske minns att jag skulle måla om en byrå? Nu har den torkat ordentligt och jag har vågat mig på att skruva dit lite knoppar. Som ni ser saknas det fortfarande en knopp. Väntar på en turkos knopp som finns hemma hos mor min. Den ska få sitta på en liten låda men just nu ser det ut så här.

Jag är mycket nöjd, det blev precis så bra som jag föreställt mig, färgen som jag hade hemma räckte precis till också så det gick väldigt smidigt faktiskt. Måste erkänna att jag inte alls orkade vänta de timmar som man skulle innan man målade ett nytt lager, men än har inte färgen trillat av!


Piffat upp köket.Efter en tur till Bauhaus fick jag äntligen göra något jag längtat efter sedan vi flyttade in! Vi hade samma fula köksbänkar i vår tidigare lägenhet så jag var less på dem redan när vi flyttade in i vår nya. Nu ser köket ut som ett helt nytt kök och jag är nöjd. Nya kökshandtag köpte vi billigt på IKEA för ett tag sedan också, de är åtminstone bättre än de fula vi hade tidigare som var i samma färg som köksbänkarna.

Vi är mycket nöjda med vårt "nya" kök.

En växasäng.


Projekt no2 som jag tänkte dra igång med snart. Måste införskaffa grundfärg och möjligtvis spackel. Sen blir det till att bestämma sig för vilken färg sängen ska få. Just nu lutar det mot grönt, turkost eller gult. Möjligtvis får den bli vit.

Idag har det inte dragits många strån till stacken här hemma, Ludvig och jag har haft en riktigt slapp dag trots att det skulle behövas städas. Ikväll sk Ludvig till mormor och morfar och jag och karln ska gå ut och äta. Vi får se vad det blir men just nu lutar det åt Italienskt så jag ska nog ta och ringa och boka bord innan det är för sent.

Projekt.


Denna byrå köptes i helgen och jag har påbörjat projekt måla om. Jag fastnade för de små lådorna blandat med större som kommer att fungera perfekt som förvaring till vantar, sockar mm. Bottnarna på de större lådorna och bakstycket till byrån höll på att lossna men med lite småspikar så sitter de nu på plats.

I Söråker.Majbrasan.Sista april var vi en sväng och kollade på en av majbrasorna i närheten. Allt blev lite sent så vi gick till en av de närmaste. Nästa år tar vi en längre promenad upp mot kyrkan där de brukar ha en bra kör som sjunger också.

Ludvig hade lite svårt för elden, efter att ha blåst ut många födelsedagsljus gjorde han ett ärligt försök med brasan också. Den var inte riktigt lätt att blåsa ut så vi gav upp och gick hem igen.

Kalas.Börjar med lite bilder från Ludvigs födelsedag. Det var inte lätt att få med ett brinnande ljus på bild, dels för att vi hade glömt att köpa ljus till tårtan men också för att Ludvig var väldigt noga med att blåsa ut ljuset samma sekund som vi tände det.

Han fick jättemycket presenter från "Momma", "Mottna" och Rikard. Morfar är däremot i Tyskland just nu och kunde inte komma hit och äta tårta så han ringde och sa grattis istället.

Nu är Ais familj här och firar, bilder från idag kommer senare.

RSS 2.0