Sy om tshirt.


Tänkte visa hur jag på två enkla sätt förändrar många av mina tshirts, är en jeans och tshirt-tjej men har lite svårt att hitta snygga thirts som passar lilla mig så det bästa är att sy om tshirts jag gillar istället. Har länge letat guider till hur man syr om en tshirt för att passa bättre på oss tjejer men då jag inte hittat någon har jag fått prova mig fram och tänkte nu dela med mig om hur jag gör.

Tar denna tshirt från tshirt store som exempel och ska försöka beskriva så gott jag kan.


Jag börjar med ärmarna, den enklaste och tydligaste förändringen, de sys i princip alltid upp. Just på denna rullade jag 2 varv och sedan syr jag en söm som börjar några mm ovanför ärmslutet och sen ca 1-2 cm upp mot ärmen, syr bara på den vikta delen. Jag gör detta på mitten av ovansidan och på motsatta sidan (under armen) för att den ska sitta bra.


Enkel förändring som gör mycket!


Nästa sak, som det kanske krävs en viss fingerkänsla för, är att sprätta upp den främre delen av halsringningen. Jag sprätter till sömmarna i axlarna sen ritar jag upp hur jag vill ha halsringningen, jag skulle rekommendera att dra ner den max 1,5-2 cm för att kunna använda sig av den befintliga halsmudden.

Sen nålar jag fast mudden rätsida mot rätsida efter linjen jag ritat. För att få en något tunnare mudd om den är bred så brukar jag nåla mudden längsmed strecket och hålla strecket i mitten av muddens bredd. Lite svårt att förklara men om det är bara att fråga om något är oklart så ska jag göra vad jag kan för att förklara bättre.

Så här såg det då ut för mig när jag hade sytt, däremot inte strukit kanten än.


Så här ser halslinningen ut när jag sytt fast mudden igen på sin nya plats. Nu är det bara att klippa bort överflödigt tyg och stryka så ligger kanten platt och snyggt igen!

Kommentarer
Skrivet av: SVENSKK - Mamma till Jamie

Jag säger som jag alltid sagt - du är så himla duktig och jag är så avundsjuk! Önskar att jag också kunde sy och fixa och ha mig!!! :)

2011-06-07 kl. 20:56:50
URL: http://svenskk.se/

Kommentera:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0