Söråker.


En mysig dag i Söråker. Alltid lika härligt att få komma ut och njuta av hur fridfullt det är.

Ludvig och "Poppan" är riktiga polare nu, de körde massa bil, delade kakor och var ute och vattnade lite i växthuset.

Växasängen.


Jag fyndade en växasäng för ett tag sedan och nu har den fått lite omtanke med spackel och färg. Gick inte för hårt åt med spacklet eftersom jag gärna ser några småskavanker på äldre möbler i den här stilen.

Men visst blev den fin? Än så länge står den i vårt rum då Ludvig inte vill sova i sitt rum, den här sängen är tänkt att vara första steget till att slutligen få honom att sova i eget rum.

Lyxmiddag.


Karln fyllde år för några dagar sedan, vi var inte jättehungriga så vi åkte till affären och köpte lite plockmat. Supergott!

Just nu sitter mina föräldrar i Italien och gottar sig i massa sånt här och goda viner. Avis? Lite.

Det där Himlabadet.Nu har vi varit och badat på Himlabadet igen, var ett tag sedan sist, då var det väldigt kallt både i luften och vattnet och Ludvig blev såklart förkyld efter. Nu hade det blivit bättre, det var riktigt varmt i både luft och vatten så Ludvig simmade till och med med oss i stora poolen utan att frysa.

Ludvig hade riktigt kul och lärde sig ett nytt viktigt ord,
"Om mamma... simma!" (Kom och simma med mig mamma)

Apropå ord så sprutar det ord ur vår lilla kille nu, treordsmeningar blir vanligare och det är så kul att höra honom konstatera och förklara saker.

Kort sommarlov.

Då var det dags för 1 veckas semester. Ska bli så skönt. Troligtvis går väl tiden supersnabbt men jag ska försöka hinna med så mycket som möjligt och ändå lyckas koppla av. Ludvig har semester från dagis också så vi ska hänga tillsammans varje dag och dricka massor av saft.

Nu har lillkillen somnat lite väl tidigt igen, har riktigt svårt att hålla honom vaken efter dagis. Han satte sig direkt i soffan när vi kom hem och efter att ha ätit middag lekte han en microsekund innan han somnade på golvet. Blir nog skönt med lov för honom.

♥ Lasse söker nytt hem.Jaha, då har jag fått det på svart och vitt då.. Jag har en "kraftig allergi" mot katter så vi kan inte ha kvar Lasse. Jag har haft detta på känn i säkert ett år och inte velat gå och göra ett allergitest eftersom jag alltid velat haft katt och Lasse är en så urmysig katt. Han har haft det jobbigt med många flyttar och tanken var att flytten till oss skulle vara den sista.

Jag skulle mer än gärna ta tabletter eller operera bort allergin, men det förstnämnda skulle inte fungera och det andra är tyvärr inte fullt möjligt idag.

Nu försöker vi alltså att hitta ett hem till Lasse där han ska bo resten av sitt liv. Idealet är att han får bo med ett äldre pensionerat par som har massor av tid och kärlek att ge vår mycket tillgivna och snälla katt. Han är visserligen van vid barn men jag tror att han skulle uppskatta att få lite lugn och ro utan barn eller andra djur som stör hans lugna personlighet. Han har bott i lägenhet hela sitt liv och trivs bra med att vara inomhus, han sitter gärna i föstret eller på balkongen men går inte gärna ut själv.

Någon som vet med sig att det finns ett hem där Lasse skulle passa? Hör hemskt gärna av er!

Sy om tshirt.


Tänkte visa hur jag på två enkla sätt förändrar många av mina tshirts, är en jeans och tshirt-tjej men har lite svårt att hitta snygga thirts som passar lilla mig så det bästa är att sy om tshirts jag gillar istället. Har länge letat guider till hur man syr om en tshirt för att passa bättre på oss tjejer men då jag inte hittat någon har jag fått prova mig fram och tänkte nu dela med mig om hur jag gör.

Tar denna tshirt från tshirt store som exempel och ska försöka beskriva så gott jag kan.


Jag börjar med ärmarna, den enklaste och tydligaste förändringen, de sys i princip alltid upp. Just på denna rullade jag 2 varv och sedan syr jag en söm som börjar några mm ovanför ärmslutet och sen ca 1-2 cm upp mot ärmen, syr bara på den vikta delen. Jag gör detta på mitten av ovansidan och på motsatta sidan (under armen) för att den ska sitta bra.


Enkel förändring som gör mycket!


Nästa sak, som det kanske krävs en viss fingerkänsla för, är att sprätta upp den främre delen av halsringningen. Jag sprätter till sömmarna i axlarna sen ritar jag upp hur jag vill ha halsringningen, jag skulle rekommendera att dra ner den max 1,5-2 cm för att kunna använda sig av den befintliga halsmudden.

Sen nålar jag fast mudden rätsida mot rätsida efter linjen jag ritat. För att få en något tunnare mudd om den är bred så brukar jag nåla mudden längsmed strecket och hålla strecket i mitten av muddens bredd. Lite svårt att förklara men om det är bara att fråga om något är oklart så ska jag göra vad jag kan för att förklara bättre.

Så här såg det då ut för mig när jag hade sytt, däremot inte strukit kanten än.


Så här ser halslinningen ut när jag sytt fast mudden igen på sin nya plats. Nu är det bara att klippa bort överflödigt tyg och stryka så ligger kanten platt och snyggt igen!

Sommarfrukost.


Jordgubbar med ovispad grädde.

Sommar.


Jag hade en mysig födelsedag med mina grabbar hemma hos föräldrarna där det bjöds på tårta och mat. Sommarväder fick jag också, det är väldigt vanligt men inte självklart att det är sol när jag fyller år.

Nu ska jag och mitt Ludd ge oss ut i solen och vänta på pappan som slutar så tidigt som 15.00 idag.

Snart fyller jag 23.

Jag hade stora planer för den här långhelgen, nu har jag varit ledig 3 dagar och inte hunnit med något av vad jag tänkt. Visserligen är det 2 dagar kvar men tiden går fort och imorgon fyller jag år. Det är lite extra kul att fylla år när man inte har några förväntningar eller riktiga planer faktiskt. Våren har bara rusat fram och jag kan inte fatta att det är juni redan, hann knappt märka att det var maj.

Imorgon firar vi nog hos mina föräldrar så kan jag koppla av ordentligt och Ludvig får leka i sandlådan. Ai är ledig också, och det är inte speciellt vanligt så jag förväntar mig frukost på sängen.


Nu väntar jag på att Ludvig ska inse att han faktiskt är trött, sen kommer karln hem och vi ska se på tv och ta varsin öl.

Middag till mig själv.Mmm.. Sånt här gott kan man äta när man är ensam vi middagstid. Karln jobbade och lillkillen käkade omelett på skinka och makaroner med ketchup. Inget jag var jättesugen så jag svängde ihop en lyxig sallad. Tog massor av Brie och sen hittade jag en förpackning med parmaskinka som går ut idag så jag var så illa tvungen att ta allt till min sallad. Gott gott, åt den när Ludvig sov medan jag såg på Mina eftermiddagar med Margueritte.RSS 2.0