2009.04.29 ♥

Lilypie Second Birthday tickers
Tänk att vår fina son är 2 år nu. Tänk att han redan är 2, tänk att det ändå känns som om han alltid funnits. ♥

"MIN traktor!"Min lilla kille fick en traktor av farfar i helgen, den skulle egentligen vara till födelsedagen men när farfar hörde hur mycket Ludvig pratar om traktorer så var han tvungen att ge honom den direkt. Gissa om vår lilla traktorkille blev glad!

I början fick vi inte ens titta på traktorn utan att Ludvig skrek "Neeej!" sen tog det inte lång tid innan han kände sig tvungen att lära sig frasen "min traktor!". Haha. ♥

Tänk att vår lilla kille fyller hela 2 år på fredag! Helt otroligt, snart faller jag nog in i någon nostalgidimma och sitter och tittar på gamla videos och bilder på vårt Ludd.

Frukost.Ägg och te till frukost. De kokta äggen till mina killar och själv kör jag på stekta ägg. Efter att ha insett att vi hade över 50 st ägg i kylen så har det börjat bli ägg på alla möjliga sätt. Favoriten hittills är chokladmuffins! (jag är ingen äggätare)

Vår lilla påskkärring.


En liten påsk-kille har varit ute och lekt hela dagen.

Vi har just kommit in, gick ut efter frukosten och när det vankades lunch så ville vi inte gå in, det löste vi med en Pizza på Robertos. För övrigt vår sista pizza på Robertos. Fick betala 10:- extra för att byta ut skinka mot svamp, snåljävlar. Då var de enda vi skulle ha på pizzan ananas och svamp så speciellt krångligt vill jag inte påstå att vi gjorde det. Sist fick vi hår på pizzan och när vi ringde och klagade så körde de på kan-inte-svenska-kortet.
Hädanefter tar vi bilen till en bättre pizza om vi vill äta det.

Ludvig har förresten nya snygga jeans på sig idag, jättemjuka och sköna i kvalitén. Stod och funderade på om jag skulle ta 92 nu när han faktiskt fyller 2 till veckan men körde på 86 ändå. Tur var väl det för jag fick vika upp dem två "varv" innan han kunde ha dem. Han är liten i storleken våran lilla kille tror jag.

Frukostpyssel.Imorse målades äggen enligt sedvanlig tradition innan de skulle ätas. Ludvig ville kanske mest att vi skulle rita traktorer på hans ägg men han lyckades sätta lite egen pränt på det också.

Nu hänger de i riset och sällskapar med några gula kycklingar. Mycket fint, jag är stolt över mina grabbar!

Husqvarna fynd.Var ner till soprummet för någon dag sedan och kunde inte låta bli att lägga märke till en väska som stod i ett hörn med lite andra större prylar. Jag har en förkärlek till gamla väskor och tänkte spana in vilken skick den var i, när jag skulle lyfta fram den så trodde jag att den var full av skräp för den var väldigt tung. Öppnade den och hittade något som gjorde att fynd-hjärtat slog ett extra slag. En gammal symaskin!
Kunde såklart inte låta den slängas så jag kånkade hem med mitt fynd som nu står och glänser i mitt syrum.


Vårpromenad.Vi var på en liten vårpromenad häromdagen.
Det är så härligt med bar asfalt och sol! Vi var kanske lite väl optimistiska och skulle gå runt tjärnen, det slutade med att jag fick plumsa med Ludvig i famnen genom snö och vatten och karln fick bära vagnen 20-30 meter. Det kan mycket väl ha bidragit till min förkylning.

..men härligt är det att våren har kommit till oss också nu!


Tjyvstart på påsken.Ludvig fortsatte att sova när jag klev upp imorse. Jag klev upp tidigt för att se om jag skulle klara av att jobba idag men feberyrseln var fortfarande kvar så jag fick ringa och sjukanmäla mig igen.

När Ludvig kände för att vakna var klockan ca 9.30, vi kollade lite på barnprogram sen stekte jag på potatisar från gårdagens middag och två ägg. Blev en lunchig frukost eftersom varken jag eller Ludvig är så förtjust i frukost egentligen. Lika bra att ta lunchen lite tidigt då.

När man ändå är hemma så blir det en del tvättande och städande men imorgon blir det jobb igen!

Bilder från gamla dar.
En ram till en gammal trasig spegel fick agera ram till några gamla fotografier från morfars fotoalbum. De sitter i köket just nu och jag stannar till och tittar på dem lite då och då, kan inte riktigt låta bli, varje bild har en helt egen speciell känsla.

En speciell favorit som ska få en egen ram är bilden på morfar, den är tagen hos en fotograf när han var 5 år om jag minns rätt. Älskar det lockiga håret. Det är kul att ha några bilder på mormor också, hon har nog aldrig gillat att vara med på bild för jag fick leta bra länge för att hitta bilder på henne. (översta bilden till höger)

Gult och turkost är vad som gäller hemma hos oss just nu.Lite nytt i köket nu när våren äntligen är på intåg. Älskar den nya mattan, är väldigt förtjust i den färgen just nu. Hittade bordsunderlägg i precis rätt färg också så jag köpte mina första 4 bordsunderlägg någonsin. Är inte så förtjust bordstabletter annars men det blev ju riktigt fint!

I fönstret gror förresten lite tomat och chiliplantor, blir spännande att se om de ger någon skörd i sommar.

Brownie.


Fina morfars första kamera, den köpte han för egna pengar 1946 och nog har den använts flitigt.

I helgen var vi ut till min mormor och morfar på besök, det var lika mysigt som alltid. Jag trivs verkligen där ute, speciellt mot våren och sommaren. Är det soligt ute men det är kallt och vinter så trivs jag visserligen minst lika bra. Det är så lugnt och vackert där ute.

Vi pratade bland annat lite om gamla fotografier från några album som jag lånat hem tidigare och haft för avsikt att scanna in lite fotografier ur. Då kom morfar på att han skulle leta reda på sin gamla kamera som nästan alla bilder är tagna med. Tillslut hittade han kameran ute i snickarboden, i ett skåp på en hylla i rummet där det styckas älg hittade han tillslut kameran.

Jag är dökär i den, det är den finaste av mina kameror och det är så kul att tänka på alla utflykter och skidturer som den här kameran fått följa med på. När vi kom hem tog jag tag i att scanna in lite bilder och idag tänkte jag skriva ut några och sätta upp.


RSS 2.0