Hur snabbt torkar färg?

Jag har målat första lagret med vitfärg på garderobsdörren som måste målas om. Gick helt okej. Frågan nu är hur länge man måste vänta innan man stryker på ett till lager. Jag ska hämta Ludvig om 30 min så jag kan nog inte vänta mycket längre nu. Har väl gått 30 min sedan jag målade första lagret.

Måste bestämma mig om jag ska skynda mig innan jag ska hämta trollet eller om jag ska försöka måla medan han är hemma. Kan ju stänga in mig med hjälp av några flyttlådor kanske?

Hösten.


Bilder från förra veckan då vi lekte i löven efter dagis.

Jag kan riktigt känna doften från löven på bilderna och nu har de trampats ner och frusit fast i marken. Trist att den vackra delen av hösten försvann så snabbt, jag hann inte alls med att ta några fina höstbilder som planerat. För mycket jobb och för mycket med körkortet får jag skylla på. Känns inte som om jag sett solen på flera dagar.

Imorgon är jag ledig, Ludvig får däremot ändå gå på dagis en stund så att jag hinner packa några flyttlådor till. Snart sover vi våran sista natt i Sallyhill.




BVC-besök.

Besöken på BVC har alltid gått väldigt bra hittills. Ludvig har snällt låtit sig mätas och sprutorna har han varit lite trög med så oftast har han börjat skrika när de väl tagit ut dem.

Idag däremot kände han på sig att något var konstigt, han hängde som en apa runt min hals och blev ledsen redan när vi kom in i undersökningsrummet. Kanske insåg han att 2 sköterskor och en läkare inte bådade gott.

Sist såg det ut så här:
Vikt: 10380 g
Längd: 77 cm
Huvudmått: 47 cm

..och så här stor är han idag:
Vikt: 11640 g
Längd: 82 cm
Huvudmått: 47.5 cm

Jag måste säga att jag vann våran lilla gissningslek också.
Pappan gissade 12kg och 81 cm.
Mamman gissade 11,63kg och 82 cm.
Jordskredsseger skulle jag vilja kalla det!

Dags för sprutor igen.


Ludvig hjälper till att packa.

Imorgon ska vi till BVC för att väga, mäta och vaccinera luddet vårat. Ska bli spännande att se om han gått upp något i vikt, han har ju tappat mycket hull men också växt väldigt mycket sedan sist.


Ny vecka.

Imorse hade jag helst av allt velat dra täcket över huvudet och somnat om. Så blev det inte, för här sitter jag på jobbet och har nu min första rast. Fick förkortad lunch också, lite mer pengar men just nu hade jag gärna haft den där kvarten.

Det gäller att öka tempot med flyttpackningen nu. Till helgen hoppas vi att få börja flytta men i värsta fall blir det på måndag. Lite knepigt eftersom det måste vara tomt i lägenheten kl 10 och i värsta fall så får vi tillträde till nya lägenheten kl 12. Får väl stå utanför och vänta då?

Gårdagen.

Vi hade jättekul igår, drack lite öl sen skrattade och sjöng vi till showen. Jag skrattade till och med åt Måns Möllers skämt, måste vara första gången men han var faktiskt helt okej igår. En riktigt bra kväll, lite trist att den tog slut men det är nog bäst att inse sina begränsningar och gå hem och lägga sig medan man är på topp.

Mer såna här kvällar till mammorna säger vi nu!

Ladies Night

Ikväll lämnar jag och Camilla ungar och män och drar på Ladies Night! Härligt!



Älskade unge vad du är fin!


En påse gott från asian market.

Eftersom jag får köra och bilen fungerar någorlunda igen så tog jag en tur förbi stan och veckohandlande lite smått och gott. Bland annat mina favoritnudlar.

Jobbet ringde stax innan jag skulle börja andra passet och frågade om jag inte ville vara ledig. Eftersom vi båda skulle jobba kväll så hade vi bestämt att Ludvig skulle vara hos farmor & farfar (och populära faster Thao såklart). Nu blev ju jag ledig och skulle kunna hämta honom men det höll vi tyst om eftersom de gärna ville ha honom och jag får tid till att packa.

Nu blir det nudlar till middag, har redan gluffsat i mig ett paket Pocky.

Körkortet har kommit!

När jag kom hem från första passet på jobbet idag så väntade ett brev från posten om att jag kunde hämta ut mitt körkort. Jag och karln slängde i oss lite lunch sen körde jag bort och hämtade ut det. Det är väl inte vanligt att bli nöjd med sin bild antar jag, synd att körkortet är giltigt så jäkla länge.

Har alltid tyckt att det är lite pinsamt att visa upp mitt leg men nu blev det faktiskt inte mycket bättre.


Jag tyckte att jag såg ung och barnslig ut på mitt leg men på körkortet ser jag ut som om jag är 16 och från Ukraina. Attans.

Solsemester?

Idag var vi och hämtade lite kataloger för att kika på en eventuell resa hösten 2011. Det är så härligt att åtminstone få fantisera lite om solen.

Bröderna ögonfrans.


Camillas fina pojkar, Maximiliam och Esahia. Två grabbar med helt otroliga ögon, Esahia är ljus medan lillebror Maxi fick pappa Stefans mörka drag.

10.10.19

Då var det äntigen färdigt då. Gjorde uppkörningen för körkortet imorse och nu är jag alltså godkänd för att köra bil. Helt otroligt, jag var så jäkla nervös. Mådde illa innan och skakade som en tok när vi var färdiga och rullade in på parkeringen.

Härligt att ha det avklarat så att jag nu kan koncentrera mig på flytten.


Snart har vi 96 kvm att sprida ut våra saker på.



Tänk att vi flyttar om 2 veckor. Det börjar bli dags att sätta lite fart nu. Vi har än så länge packat 5 lådor. Det sjuka är innehållet i dessa lådor.

En innehåller enbart muggar. Minst 30 st ..och då har jag inte packat ner finservisen än.

Två innehåller filmer. Ändå står det ett tjugotal kvar i hyllan.

En innehåller ljusstakar, fotoramar och övrigt pynt enbart från vardagsrummet.

Den sista är den jag längtar mest efter att få öppna, där har jag lagt saker som jag köpt med tanken "den här ska vi ha på vår inglasade balkong".


Kanske ska sluta vinka?

Det är lustigt hur man börjar vinka när man har barn. Jag kör "blinka lilla stjärna-stilen" med handen till ALLA. Snart är det risk att jag börjar dela ut slängkyssar hit och dit också.

Ludvigs utveckling - snart 1½ år.

Numera förstår han det mesta vi säger till honom. Allt från att hämta olika saker till att sätta sig ner eller gå till soffan och sätta sig.

Han säger fortfarande bara "katt" och mamma & pappa. Ibland försöker han härma ord men han verkar inte alls intresserad av att prata själv än.

Han vet att mössan ska sitta på huvudet, tröjan ska över huvudet och sockar, skor och stövlar ska vara på fötterna.

Vissa personer känner han igen väl, speciellt faster Thao, mormor & morfar och dagisfröknarna.

Igår stal han en festis ur skafferiet, pillade ut sugröret ur plasten och stoppade i det innan vi ens hann reagera.


1...2...3...4.......72!


Att sitta och dra ut tvättlappar är en riktigt rolig grej tycker Ludvig, gärna när mamma inte ser. Tyckte att han var lite tyst medan jag gjorde mat och hittade honom så här i badrummet.

Fråga gärna!

Det kanske är dags att skriva lite om Ludvigs utveckling igen?

Det är svårt att komma på vad som är nytt, undrar ni något får ni gärna fråga. Jag skriver ett inlägg om det ikväll eller imorgon.


Fredag.

Vad kul med lite respons och uppskattning även om det kom anonymt! Det är klart att jag fortsätter att skriva men jag har fått för mig att det känns trist när man inte har så mycket nya bilder att komma med.

Vi här länge tränat slängkyssar med Ludvig men han vill inte riktigt ge slängkyssar till mig, mormor har fått några men inte jag. Idag när jag skulle gå hemifrån så satt han i matstolen och vinkade av mig och när jag skickade en slängpuss mot honom och pappa så fick jag äntligen en tillbaka. Underbara unge vad jag älskar dig!

En annan som förtjänar en slängpuss är sambon som köpte lunch och kom förbi jobbet med den idag. Ringde honom och sa "Något med pasta eller kyckling inte biff" men när han kom hade han en matlåda till sig själv också med biff. Det hela slutade med att han fick åka hem och äta kyckling.  

Stackars barn.

Jag har fullt upp med jobbet, körkortet och en son som är sjuk lite från och till just nu. Blir inte så mycket tid till att uppdatera här och egentligen har jag faktiskt inte speciellt mycket intressant att skriva.

Ludvig har somnat i soffan. Egentligen inte så bra om han ska sova bra inatt men han var helt slut och jag hade inte hjärta att hålla honom vaken längre.

Vattumannen?


Koncentrerad kille.

Vatten är nog lika spännande för alla barn. Ludvig älskar att hålla på med vatten och hos mormor och morfar är det bara att härja fritt. Det är tur att mormor har ett torkskåp, jag tror aldrig att Ludvig har varit där utan att behöva hänga in tröjan i torkskåpet.

Det var en riktigt snorig och sliten liten kille som jag kom hem till idag. Stackaren såg helt förstörd ut men nu springer han omkring på reservbatterierna här och vill inte alls tänka på att sova.

Att välja åkpåse.


Vi var och kikade på åkpåsar idag. Förra vintern snålade vi lite och köpte aldrig någon åkpåse. Vi hade fårfäll, filtar och overall så Ludvig klarade sig mer än bra men i år känner vi att en åkpåse vore bra. Vi fastnade för dessa två som verkar väldigt bra. Båda är lite större åkpåsar som barnen kan ha så länge som det behövs.

Självklart vore det väl en dröm med en riktig Voksipåse men de kostar 2400:- och där har våran gräns gått för länge sedan. Voksi Urban och Ticket to Heaven är rätt lika. De ska båda reglera värme väldigt bra och är väldigt mysiga.

Eftersom barnen sover ute på dagis så vill vi ha något riktigt bra så att de slipper krångla på overall så många gånger om dagen. Just nu lutar det nog mot Ticket to Heaven eftersom den var så stor och mysig.

Hjälp oss, vad har ni för tankar runt åkpåsar?

Höst.


Kände att bloggen behövde en höstigare look. Utan höstbilder blir det svårt så det blev till att göra en bild i headern lite höstigare. Lite fusk kanske, men det får duga för tillfället.

118118

Jobbar mellan 14.30 och 22.30 idag. Mycket pizzerior, gissa om jag blir sugen. Har just ätit min tråkiga pasta och en mandarin. Den där pizzan får jag nog fortsätta att fantisera om.

Blev just sms-bombad av massa ungar i stan i brorsans ålder. Insåg tillslut att han lagt ut mitt nummer som sitt nya på facebook.
(tumme upp)


Jag längtar efter Ludvig ikväll, troligtvis måste jag jobba imorgon också. (tumme ner)


Gården det alltid händer något på.


Ludvig hos mormor och morfar för några dagar sedan.

Vi var hos mina föräldrar i veckan för att rådfråga lite angående vinterdäck. Det hela slutade med att vi höll på att få en släpvagn i häcken på bilen. Den släppte helt sonika från en bil som var påväg uppför backen till gården med den. Sånt som händer som man egentligen inte blir så förvånad över. Familjen Lübke/Gradin har väl inte alltför tur med fordon kan man nog påstå.

Imorgon ska Ludvig hämtas upp på dagis av mormor och morfar eftersom både jag och pappan jobbar till 22.30.

Krokodilen i bilen och bä-bä vita lamm.


Våran lilla humla på dagis idag.

Uppträdandet på dagis gick riktigt bra idag. Ludvig var en av få som upptäckte en förälder och gick dit, de flesta andra riktigt små barnen stod faktiskt kvar med de större som sjöng.

Galet söt var han i alla fall i sin lilla humledräkt. Vid fikat lättade vi lite på klädseln och Ludvig fick en helt egen glass-strut.

Tidigt uppe.

Jag trodde att jag klivit upp för tidigt imorse när det var kolsvart ute. Tyvärr var det inte alls så, jag fick göra mig klar och traska ner till jobbet.

Det bästa med att jobba tidigt, speciellt idag, är att jag också slutar tidigt. Hinner därför åka till Ludvigs dagis och kolla på hans första uppträdande. Han ska vara en liten humla, sötungen. Förstår däremot inte hur så små barn ska kunna stå still men det blir intressant.

Efter det blir det till att åka in till stan för en dubbel körlektion.


Världen utanför är spännande.

Ludvig har blivit helt galen i att stå i köksfönstret och kika på bilarna utanför. Vi kan inte stå där och hålla honom om ryggen hela dagarna så vi har kompromissat, han får stå på sin pall som gammelmorfar har gjort till honom.

Nu står han där och brummar när han ser en bil fara förbi och när han inte har något att titta på så rycker han bladen från blommorna.


KevJumba i Amazing Race.

Det är väldigt fattigt på bilder här just nu, jag ligger mest i soffan och jämrar mig och gör lite teoritest. Jag somnade runt 12-13 idag och vaknade runt 15.30. Skönt att få vila lite.

Pappan är och hämtar bebisen nu, de skulle förbi och hämta våra vinterdäck och sen kommer de hem.

Jag såg förresten att en av mina youtube-favoriter tävlar med sin pappa i den aktuella säsongen av Amazing Race. Tyvärr lär inte den visas i Sverige på ett bra tag, blir till att försöka hitta andra sätt att se den på. YouTube kanske?


Mot körkortet?

Då sitter jag och pluggar teori igen, fick inte godkänt på testet nyss så jag är lite orolig inför provet om en vecka.

Idag blev alla utom Ludvig hemma, vi hämtar nog honom extra tidigt eftersom Ai också är hemma och kan ta hand om honom så att jag får vila. Ludvig hade tydligen varit väldigt emot att gå in på dagiset idag. Konstigt nog verkar det som om han gillade det andra dagiset bättre. Där sprang han direkt in och lekte. Kanske något vi får ta i åtanke om vi får plats på ett annat dagis som vi ligger kvar i kö till.

Sjuk igen.

Igår tog vi en liten promenad, det var rätt soligt men det var nog inte så smart ändå. Idag mår jag sämre igen, Ludvig hade feber igårkväll men imorse vaknade han med ett flin i ansiktet och skuttade runt i sängen. Tog temp på honom och han hade 36,4 så det måste ha varit något tillfälligt.

Nu är grabbarna ute och leker i sandlådan medan jag ligger inne och feberyrar. Vet inte hur jag ska göra med jobbet imorgon. Vill verkligen inte sjukanmäla mig en tredje dag men det kanske är vad som behövs för att bli frisk egentligen.

Nu ska jag göra lite lunch till oss.

Att vakna utan våran son.

Nu ska vi strax åka och hämta vårat lilla hjärta.
Det var härligt att kunna vara vaken länge och se på film med vetskapen om att vi inte skulle bli väckta tidigt, men det var lite ensamt utan guldklimpen på morgonen.

Vi ska nog ta en sväng förbi höstloppisen som är i närheten också, det är så fint väder idag.

Ludvig ska sova sin första natt borta.

Hoppsan, la mig för att vila lite efter lunchen och vaknade upp runt 16.30! Såg att mor min ringt så jag ringde upp och fick höra lite om hur det gått på dagis idag (superbra som vanligt). Ludvig kröp runt och körde bil med morfar tydligen. Sötunge, bilintresserad redan nu.

Jag ska ta och fila lite på vad vi ska äta till middag, är sugen på helstekt fläskfilé men vi har inte så mycket hemma till en god sås. Får messa karln.

Kåvepenin.

Jaha, det var öroninflammation som jag misstänkte då. Första gången i vuxen ålder och inte var man speciellt tuff för det. Nångång inatt kände jag äntligen hur det klickade till i örat och smärtan släppte. Vilken otrolig lättnad när det gick hål på trumhinnan.

Nu mår jag bättre, har fortfarande lite ont och hör knappt något på vänster öra. Efter vi lämnat Luddet på dagis så var jag till vårdcentralen och fick penicillin som jag ska få ta om en timme. Jag hade hoppats på att de kanske skulle spola rent i örat men tydligen ska örat få rengöra sig själv och det kan ta upp till 2 månader. Härligt.


RSS 2.0