Jobb.

Jobbet har nog kommit ivägen för skrivandet här. Imorgon är jag ledig så då ska jag handla lite mat, lämna lådor på erikshjälpen och sen åka och fira far min som fyller år.

Det känns som om helgerna går på tok för fort, då är det skönt att ha en ledig dag mitt i veckan ibland. Lite bilder blir det också, håller på att fixa med Ludvigs rum nu. Det börjar bli riktigt mysigt, nu saknas bara en säng. Bilder kommer när vi fått in en säng.

Nu är lunchen slut snart så det är dags att återgå till arbetet.


Oledolyckan

Stackars lilla Ludd ramlade på dagis igår. Precis när jag kom för att hämta honom. Han brukar ramla hit och dit så jag lyfte upp honom relativt lugn, såg en bloddroppe på golvet så jag tänkte att han slagit läppen som alltid. Kollade på honom och såg ett djupt jack i pannan.

Hade det inte varit för alla duktiga fröknar som kom och hjälpte till så hade jag nog stått där och grinat lika mycket som Ludvig. Det var så mycket blod som kom ur mitt barns fina huvud. Dagis ligger bara en kort bit från vårdcentralen så jag skyndade mig dit och bad att få prata med någon på BVC.

Efter vad som kändes som en evighet med gråt senare så fick vi åka därifrån med ett stygn i pannan. Oj oj, aldrig har mammahjärtat gjort så ont tidigare.


Nya brillor?

Nu är Ludvigs rum vitt, eller äggskal om man ska vara exakt, istället för lila. Det är så ljust och fint, jag ser fram emot nästa helg då jag och Camilla dumpar grabbarna hemma och tar en tur till IKEA. Lilla Maxi får visserligen gärna följa med om det blir lättare för papporna att ses med en unge var. Han är så tyst och snäll så han lär bara ligga still där han är, och är det något krångel så gullar jag mer än gärna med en liten bebis.

En lite större bebis förstörde förresten mina glasögon i helgen. Lite trist att använda kontot med pengar för "oförutsedda utgifter" på en så onödig sak bara. Glasögonen i sig är inte onödiga, onödigt var att jag inte orkade bry mig tidigt på morgonen när jag försökte sova någon minut till fastän jag hörde att Ludvig pillade med glasögonen.

Tur att jag ändå tänkt köpa med terminalglas till jobbet, då blir det två flugor i en smäll i alla fall.

Att måla ett rum.

Plåtningen sköts upp en vecka. Istället har vi använt dagen till att måla. Eller ja, förberett inför att måla imorgon. Förberedelserna är det som tar längst tid känns det som. Plocka bort lister, tejpa, spackla, måla hörn och kanter, det är mycket som ska göras.

Nu har jag och Luddet mitt just ätit middag, pappan jobbar kväll så vi får ha lördagsmys själva. Vi åt kyckling med pommes och kantarellsås, mumma tyckte både Ludd och jag.

Nu tänkte vi sätta oss framför disneydags och äta melon, ananas och mariekex.

Spegel?


Mamma plockar fram saker inför morgondagen och Ludvig passar på att
leka lite med dem. Mammas fina lilla trollunge.

Nu när vintern är här.


Vi gick bara mellan och bilen och skulle åka långt, därför är Ludvig så lätt klädd.

Vi har varit och letat efter en overall, väldigt sent jag vet, och vi hittar ingen i Ludvigs storlek. (80-86-92) Skulle någon veta var jag hittar en Didriksons i stl 80 så hojta gärna till. Känns lite trist att köpa en på Kappahl för samma pengar, visst funkar de också säkert fint men jag var verkligen inställd på en Didrikson.

Är det någon som har något tips på en bra overall?

Nyklippt.



Våran snygga kille är helt nyklippt. Ett tag kändes det lite jobbigt, men efter att ha kollat på honom några gånger så insåg jag att han är ju snyggare än någonsin. Jäkligt svår är nya frillan däremot. Det är morgonruffs dygnet rund som gäller. Det här är inga fina hårstrån som vill ligga rakt och fint på plats direkt.

"A-KA"


Mina fina killar när vi nyss hade flyttat in. Jag packade upp lådor medan de gick ner och matade ankorna. Ludvig är helt besatt i att titta på ankorna nu. Tur att de håller till precis framför huset.

Nu ska vi strax åka på utvecklingssamtal på dagis. Ska bli jäkligt spännande att höra mer ingående hur det går för Ludvig.

10.11.16

Härligt, idag slutar jag tidigt. Började medan det fortfarande var nattsvart ute. Inte alls motiverande men jag får åtminstone sluta medan solen är uppe. Därför lovar jag att ladda upp lite bilder ikväll, kameran börjar bli full men jag har ju knappt någon fritid så det blir inte ens att datorn slås på nuförtiden.

Framöver kommer det förhoppningsvis att komma lite andra spännande bilder också.

Snö!

Nu är snön här, härligt att det blir lite ljusare. Lite besvärligt var det däremot att ta sig till dagis och jobb imorse trots vinterdäck.

Ludvig var väldigt fundersam över var som fastnade på hans skor men när vi hade lämnat han på dagis så stod han och pekade i fönstret och skrattade. Knäppungen, han är så fin.


10.11.09

Oj vad spännande. Idag hämtar karln upp mig efter jobbet så ska vi åka och kolla på tvätt och diskmaskiner. Vore väldigt skönt för mig att slippa tänka så mycket på tvätten och för karln att slippa tänka på disken. 

Julkänslorna börjar förresten komma krypande, folk verkar baka lussebullar lite här och där men själv väntar jag nog några veckor till med det. Var på IKEA häromdagen också, de hade massa fina julsaker men jag har redan så att jag klarar mig.

Lite bilder kommer snart, känns väldigt tomt här!


Idag.

Tumme upp:
Vi har en som vill köpa vår gamla tv bänk.
Jag slutar 16.00 idag och är ledig helgen.
Farbror André fyller 52 år idag. (jag som brukar säga att pappa som är storebror är 50)

Tumme ner:
Dagis ringde just och berättade att Ludvig har 38,9 i feber. Förhoppningsvis kommer det från sprutan han tog nyligt, febern skulle komma 1-2 veckor senare.
Det betyder att vi troligtvis inte åker och hälsar på Momma och Poppan i helgen.


09.11.04

Nu har vi fått internet. Jag har däremot fortfarande inte speciellt många minuter över till att skriva något här. Rensar ur gamla lådor som stått i källaren och monterar hyllor. Vi börjar få till en viss ordning men det är fortfarande långt kvar.

Ludvig är mycket hos mormor&morfar/farmor&farfar och vi har inte ätit någon riktig middag i lägenheten än. Jaja, snart är vi nog tillbaka i vardagen igen.

Upptagen med flytten.

Vi har verkligen fullt upp med flytten nu så det blir inte mycket skrivet här. Inte blir det bättre av att vi inte fått inloggningsuppgifterna till internet än heller.

Idag skulle jag ha jobbat delat pass. Slutar mitt första 12.00 och skulle komma tillbaka 14.15 men jag har lyckats byta bort andra halvan så att jag kan åka hem och koncentrera mig på att packa upp.

Ludvig trivs bra i lägenheten, i början var han lite förvirrad men nu lever han rövare bland flyttlådorna. Katten Lasse har det väldigt svårt däremot, han trivs inte alls än så länge. Jag hoppas på att det blir bättre bara vi fått till det lite mysigt i vardagsrummet.


RSS 2.0