10.07.29

Ludvig 15 månader idag.

Idag har vi varit på zoo och träffat massa djur, åkt karuseller och spenderat för många 5-kronor på klomaskiner.

Vi hade en väldigt mysig dag och imorgon fortsätter det då vi ska på Jamtli och träffa vikingar och getter! Det har tagits tonvis med bilder, så bara jag kommer hem och har lite mer tid över för datorn så ska jag sätta mig ner och berätta lite mer om vad vi har gjort på våran lilla semester.

Vi lever.

Sådärja! Nu har vi hittat internet.

Idag kom vi fram till Östersund efter några dagar i Åre.
Vi har besökt högsta fjälltoppen, sett vattenfall och de andra var på forsränning en dagmedan jag satt hemma förkyldmed en liten förkyld kille som sällskap. Det har varit supermysigt och kul, en riktigt bra start på semestern!

Imorgon ska vi troligtvis på zoo, beroende på hur vädret blir. Det har varit väldigt kul att bo med ett gäng kompisar i en stuga några dagar men nu ska vi umgås som familj. Ska bli riktigt mysigt!

Trist väder på semestern?

Självklart börjar den svenska sommaren just när vi åker på semester. Det ska vara mulet med regnrisk största delen av dagarna som vi ska vara borta. När man bara planerat in aktiviteter utomhus så känns det lite som om semestern kommer att förstöras av vädret. Här har jag föreställt mig shorts och sommarklänningar sen visar vädret att det ska vara runt 12-14 grader och regn alla dagar i Östersund. Inte direkt ultimat väder för att gå på zoo och Jamtli.

Söråker.Ännu en mysig dag hos momma & poppan!
Vi fikade, åt gott, fikade igen, pratade och gick omkring ute. Ludvig ville inte alls somna när vi var på promenad. Tillslut somnade han med näsan mot bygeln men vaknade så fort vi försökte läga bak honom. När han vaknade var det full fart igen, då skulle det ätas omogna rödvinbär och rabarber. Trots att de uppenbarligen var sura.

Det är så härligt att vara där ute, synd att vi inte har tid att åka ut oftare. I framtiden vill vi ha en stuga där så att vi kan leva så mysigt hela somrarna.

10.07.20

Så där ja! Då var det bara en dusch kvar och sen är vi på väg mot Söråker igen. Perfekt väder och bra skor packade, idag gör jag ett nytt försök att hälsa på lilla fölet.

Snart börjar semestern på riktigt också, då bär det av norrut till Åre och Östersund.

Åstödagen.Nu är vi nyss hemkomna från Söråker, vi var ut på Åstödagen och gick omkring lite. Det var väldigt idylliskt och fint tills militären kom och lekte krig.

Man kunde kasta hästsko, ro eka, gissa laxens vikt och småshoppa lite godsaker och hemslöjd. Med oss tillbaka hade vi rullrån, rökt sik och självklart segkaka.

När vi var nöjda på Åstön åkte vi tillbaka till min mormor & morfar och grillade. Jag skulle gå och klappa fölet men blev avbruten av en arg geting som högg mig i foten men det gick över snabbt med en blött sockerbit. Ludvig röjde runt som vanligt och hade inte riktigt tid att sova. Inte så konstigt egentligen med tanke på allt socker de gamla matade honom med.

Sommardag.Idag har vi varit i Bergsåker igen. Vi åkte först till Camilla & Stefan med grabbar och gick på promenad, sen lekte Ludvig och Esahia i lekparken ett tag. Klockan blev snabbt 15 och eftersom Ai skulle jobba 16 så gick vi bort till hans föräldrar en sväng och sen gick jag till mina föräldrar och stannade där på middag.

Efter middagen gick mamma och jag på en liten promenad, stannade vid ett ställe som hon sett omogna smultron på för ett par dagar sedan och plockade på oss så många vi hann innan vi började känna regndropparna i ryggen.

Imorgon ska vi till min mormor och gå på Åstödagen, det ska bli mysigt.

Det är så här sommaren ska vara.

Mitt hjärta slår ett extra slag när jag ser dig.För ett år sedan var våran kille en riktig bebis, nu är han ett barn med en helt egen personlighet och vilja. Jag tänker fortfarande samma sak varje dag: "Nu kan det inte bli bättre"

Full fart.Tuffa killen
i nya jeans från H&M.

Bilderna togs strax innan vi skulle iväg på dragracing, Ludvig
ville inte vara stilla en sekund och låta mamma ta en bild.

Bad!


"Attans vilka omogna nektariner!"

Förra veckan var vi och badade i en sjö här i närheten. Helt okej strand, kan tänka mig att det är mycket folk där dagar då det är riktgt varmt. Nu var vi där rätt sent på kvällen så de flesta var på väg hem när vi kom.

En riktig sommardag."BAAAH" säger Ludvig. "MÄÄÄÄH" svarar fåren.

Idag har vi varit ute mycket.
11 mötte vi Camilla och Stefan med Esahia & Maxi i vagnen på badet. Badade, solade, åt och lekte lite i lekparken. Sen gick vi till Folkets Park och kollade läget, två av pojkarna somnade på vägen dit men Esahia hann prova på lekparken lite innan även han somnade. Så vi satte ner och tog det lugnt en stund innan vi köpte glass och började gå hemåt.

Väl hemma var jag och Ai sugna på grillat så vi drog ihop lite folk och åkte upp till Norra och grillade. Har varit en väldigt varm och mysig dag! Nu är vi trötta.

Trött kille.


Vi var ute i lekparken och lekte efter Ludvigs dagliga tupplur, åt mellanmål och åkte massa rutschkana så när vi kom in så somnade han mitt i någon lek på golvet. Lilla älsklingen.

En dag på strippen.


Idag har dagen spenderats på banan, var ett tag sen jag var där nu men det var kul. Pappa körde första gången med nya bilen. Den ser jäkligt tuff ut efter en vinter med pappa måste jag säga. Ludvig sov sig igenom största delen av tiden vi var där, med hörselkåpor sover man gott trots allt motorljud.

Tyvärr började det regna lite för mycket för att köra mer på en stund så då lämnade vi de tappra förarna med team och åkte hem.

Är man sugen på att se bilarna live så kan man gå in här och se vart de kommer och kör i sommar.

En dag i hamnparken.

En dag förra veckan träffade vi Gabrielle, med sig hade hon sin syster och systerdotter på snart 2 år. De lekte i sanden och utforskade hamnparken.  Mycket trevligt.

3:e dagen med riktigt sommarväder.

Vi har just kommit hem från en promenad till affären, Ludvig ligger och sover i vagnen och jag sitter i solen på balkonen och äter persikor. Snart ska vi ta en promenad till Bergsåkersbussen och hälsa på de nyblivna Bergsåkersborna, Camilla & Stefan med pojkarna.

Det vore inte helt fel att bada nu, imorgon är Ai ledig så då tar vi med oss fika och åker vi till någon sjö och badar!

Släktträff i Hackås.


Vi var på en väldigt mysig gård som pappa varit på mycket som liten. Det var riktigt varmt ute, jag önskar att det kunde vara sånt väder jämt! Idag är det lika varmt men väldigt molnigt. Vi ska snart gå ut och leka lite, egentligen skulle vi gärna bada men pappa Ai jobbar så vi får nöja oss med att leka på gården idag.

Helgens utflykt.

Ett litet nyfiket bebisfinger försökte pilla på kaninungarna.

Vi var på Norra och lekte i lekparken, fikade, och hälsade på djuren. Det var 28 grader så vi hade det riktigt bra.

Idag klär vi oss i vitt!

Den 1 juli uppmanar Rädda Barnen alla att ta ställning FÖR barn och MOT våld genom att bära något vitt – en hatt, en tröja eller en vit ros i knapphålet. Eller kanske en hel kostym! Det handlar inte om att samla in pengar, utan om att visa sitt stöd för alla de barn som växer upp med våld och att vi tycker det är oacceptabelt. Alla barn, i hela världen, har rätt till en trygg uppväxt utan våld.

RSS 2.0