Nyårsafton.

Jaha, då var det nyårsafton. Kul att fira på ensam.
Jag och min godispåse på jobbet då.

Häst.



Hästen som farfar köpt i julklapp var spännande, rätt läskig, men efter att ha bekantat sig med den ett tag verkar Ludvig ha kommit fram till att den troligtvis inte kommer att äta upp honom.

Julen.



Några få bilder av alla som togs under julen. Ludvig visste inte riktigt vad han skulle tycka om tomten. Läskig var han men när han började dela ut paket blev han lite mer okej ändå. Det var kul att se Ludvig öppna paket i år när han faktiskt öppnade själv och tyckte att innehållet var spännande också.

Massor av nya ord har det kommit under julen också. Bland annat "traktor" som används flitigt just nu.

Roliga mellandagar?

Vad jag kan minnas så har jag aldrig tidigare varit magsjuk. Men igår slog det till, jag kräktes en timme efter vi ätit och fortsatte nästan hela natten fram till halv 4. Jag har varit så ofattbart trött idag, orkar inte alls göra något.

Ludvig är hos mormor och morfar så att jag får vila medan Ai är på jobbet. Skönt för mig som då fått sova en stund och bara ligga i soffan hela dagen.

Jag borde nog äta för att bli piggare men jag vågar fortfarande inte. Har druckit lite te och en dos vätskeersättning. Är bara sugen på frukt och den är såklart slut, får be karln att köpa hem lite från jobbet. Får se om jag orkar jobba imorgon eller inte, Ludvig sover över hos mormor och morfar så jag hoppas på en hel natts sömn.

GOD JUL!



Hur har folk tid att blogga runt jul? Här kommer i alla fall ett lite sent god jul från Ludvig. Vi har fått massa fina klappar som får visas upp i ett senare inlägg, när paltkoman har lagt sig.


Julen är här nu?

Imorgon är det jul, helt otroligt vad snabbt de sista veckorna har gått.
Jag hinner inte alls med, har långt från alla julklappar färdiga.

Inte har julstämningen riktigt lyckats infinna sig heller. Granen är uppe och jag är riktigt nöjd med den trots att den är i plast.

Idag slutar jag tidigt och ska hämta Ludd och åka in till stan och fixa de sista julklapparna. Tänkte även försöka hitta något fint att ha på jul.


Måndag igen.

Nu är det dags att höja försäkringen på våran lilla herre.
Han snubblade på sina egna fötter igår, ramlade med huvudet före ner i en kudde och när jag lyfter upp honom så forsar blodet ur båda näsborrana.

Blev ännu ett samtal till sjukvårdsrådgivningen som inleddes med "sonen ramlade nyss och..". Snart kommer väl socialen och knackar på och undrar vad vi gör med ungen.

Idag ville jag inte alls kliva upp. Typiskt att jag inte tog chansen till ledighet som kom upp i fredags. Visserligen behövs ju pengarna nu i juletid men det är inte kul på jobbet idag. Snöoväder i sverige gör att det är kö här och då är det inte kul att jobba.


Bilder från Lucia.


Ludvig tyckte att det var spännande med luciasången. Han petade på de brinnande ljusen och sa "aj!" som om han brände sig sen försökte han blåsa på dem. Knäppunge.



Lucian på dagis var söt men lite jobbigt var det att stå ute i 20- och försöka ta kort med stelfrusna fingrar. Filmade nästan allt så händerna var en aning stela när det var över. Fötterna tog det ett tag att få tillbaka känseln i också. Nej, tacka vet jag att få vara inne i värmen och se på ett rent kaos. Grupperna behöver ju inte köra tillsammans ändå.

Riktig gran är ändå bäst.

I och med att vi bor på 5:e våningen nu så gick jag i år med på att köpa en plastgran. Vad händer när jag packar upp den då? Jo, det visar sig att en gren är av. Gissa om jag blev less när jag gjort ordning lite julmysigt och tänkte klä granen med det nyinköpta julpyntet och inte kan göra det förrän vi lyckas ta oss iväg och byta granen.

Det händer väl inte förrän till helgen så nu står det en tom sorglig vägruska i vardagsrummet. Ska ta och packa ner den i lådan så att jag slipper se den.

Luddet sitter och somnar i soffan brevid mig nu. Stackars lilla feberkillen. Kanske är dags att göra lite middag.

Sjukling.


Jag är ledsen att det inte blir så mycket skrivande här längre. Jag jobbar jämt och när jag inte jobbar så lagar jag mat, äter eller sover.

Igår fick jag åka och hämta stackars Ludd som hostade så mycket att han kräktes. När vi kom hem var han väldigt slö så jag kollade febern. Nästan 40 grader hade han så det blev till att vara hemma och vila idag också.

Pappa Ai fick vara hemma idag och nu när jag kom hem så sa han att Ludvig hade varit väldigt pigg och glad idag. Blir nog inget dagis imorgon heller, det är nog bäst att göra helg redan nu.

Lördag.

Idag jobbar karln min så när jag lyckats lägga Ludvig tänkte jag ta och sy lite. Har några påbörjade jeans till honom som jag tänkte färdigställa. Det är inte så praktiskt med jeans under overallen men nu när det oftast är kallare än -10c, som är gränsen för att de ska gå ut på dagis, så är de inne mycket och då är dessa muddjeans praktiska.

Det är väldigt fint väder idag så efter tuppluren kanske vi hinner ut i solen en sväng.

Nostalgiskt.

Idag var jag ledig, känns riktigt bra att få en långhelg. Visserligen har jag flängt runt hela dagen så jag har inte känt mig speciellt ledig.

Jag har packat upp lite i kontoret nu, ena sidan är fin med min lilla pysselhörna och på andra sidan har jag staplat de ouppackade lådorna. Sitter med ryggen mot röran och lyssnar på gammal musik som får mig att bli tonåring igen.

Det började med att jag hörde Linkin Park på tv och nu sitter jag och myser till Mew.

Nu ska jag ta och förflytta mig till soffan där mina grabbar sitter och halvsover/sover.

Esahia.


Killen med vältränade ögonbrynsmuskler.


Familjen Ruiz var och hälsade på lite häromdagen så jag passade på att ta några bilder på Esahia. Vi bestämde att de ska komma hit imorgon för att prova ta lite riktiga bilder. Ska bli kul att se hur det går, om de får något att hänga på väggarna eller om grabbarna inte är på humör för att sitta still.

10.12.07

Ikväll jobbar jag till 21, just nu känns det lite jobbigt men jag vet att det brukar vara skönt att jobba kväll när man väl sitter där. Min kära vän Anne jobbar ju också så risken är att tillgängligheten får lida. Det gör däremot inte så mycket, hon är värd att missa bonusen för.

Har fortfarande ångest över att sitta på jobbet på tolvslaget. Försöker peppa mig själv genom att tänka på lönen och hoppas på att jobbet bjussar på något smarrigt i fikarummet för oss nyårsfirare på jobbet. Kanske ska man ta på sig strumpebyxor och festblåsan också?


JUL

Hur gör man på jul egentligen? Förra julen delade vi upp oss under kvällen och det vill jag absolut inte göra ett enda år till.

Ska jag var självisk så vill jag såklart att vi är hos mina föräldrar, helst av allt med mormor och morfar där också. Hur trist det än känns att erkänna så börjar mina morföräldrar bli gamla och trötta.

Sen vill såklart Ai's familj att vi ska vara där, Thao är fortfarande barn och det är ju dem julen är till för.

I år jobbar jag nyårsafton, det känns riktigt hårt att inte få pussa mina pojkar på 12-slaget, att istället bli uppringd av fyllon som ska ha nummer till bekanta som de inte pratat med på ett år. Det är då den själviska delen i mig säger att en högtid ska jag minsann ha. Sen blir nyår som det blir och inte långt efter är det dags att fira det Vietnamesiska nyåret och det görs naturligtvis inte hos mina föräldrar.

Vissa stunder känner jag mig enormt självisk och andra känner jag att jag har rätt att vara lite självisk i år.

Tåglek


Mammas hjärta.

Idag ska vi prova att ta lite nya julkort, försökte igår men Ludd var inte alls på humör. Sen när pappsen åker och jobbar så tänkte vi baka lussebullar. Jag har hört att vissa har kesella i, kanske ska ta och prova det i år?

Nu ska vi sätta igång en tvätt och sen är det nog dags för en sovstund för unge herrn.

Dags för årets julkort.


Bilder från förra årets ansträngning till julkortet.


Det går lite segt här.

Äntligen är helgen här igen i alla fall. Däremot är det mycket som ska hinnas med när man väl är ledig. I helgen hoppas jag på att hinna:

Baka lussebullar.
Köpa en säng till Ludvig.
Ta bilder till julkortet.


Lite julstädning vore inte helt fel det heller, än så länge har jag bara lyckats kasta upp en adventsstake. Jag har däremot inte alltför höga förväntningar då Ai jobbar i helgen och såna helger brukar flyga förbi snabbt.

RSS 2.0