Bebisen har blivit pojke.


Våran duktiga lilla kille, 9 månader gammal och tränar för fullt på att
gå själv.

Tänk att den här lilla killen börjar dagis imorgon, jag kan inte greppa det. Jag har varit med honom i princip dygnet runt i 1 år och 4 månader och nu ska vi plötsligt skiljas åt. Det är helt klart att det är jag som kommer ha svårast för det, Ludvig lär strunta fullständigt i att jag vinkar hejdå och lämnar honom ensam nästa tisdag.

Jag var på kyrkis häromdagen och träffade då bebisar som var över 10 månader och inte gick. Vilket är det normala, jag tänkte inte ens tanken att de där små bebisarna skulle kunna gå. Då insåg jag varför alla skrattade och sa att det såg så roligt ut när Ludvig kom gåendes när han var 9 månader. En bebis som gick.

Denim mjukisar.


Nya mjukis/harems/jeans.

Jag ville prova att göra mjukisar i haremsmodell men hittade inte riktigt tyget jag ville ha. Testade med ett denim-liknande tyg jag hade och det blev faktiskt helt okej. Jag skulle vilja prova sy på en bakficka eller någon annan rolig dekoration bara.

Perfekt med lite extra byxor till dagis. Jag inbillar mig att vi kommer att behöva tonvis med byxor till dagis. Kanske för att jag tycker att det är så roligt att sy!

Sista dagen.

Idag är sista dagen som mammaledig!
Imorgon börjar inskolningen och jag ser fram emot det samtidigt som jag är nervös. Det kommer säkert att gå jättebra så jag är lite nervös för att de ska skicka hem mig innan hela veckan har gått. Jag är gärna där så länge som möjligt.

Vi ska hitta på något kul med Ludvig sista dagen hemma, vad får vi se.

Våran lilla tuffing 1 år och 4 månader idag.


Ludvig i ny och kanske lite stor farfarströja (present från farfar till och med) och tofs.

Jag provade tofs på Ludvig idag, han får luggen i ögonen jämt och jag vill inte gärna klippa av den eftersom jag tror att han ser ännu mer ut som en tjej i kort lugg. Han var riktigt söt i tofs så han fick ha den kvar. Enligt sambon så har alla de träffat idag sagt vilken fin liten flicka vi har. Haha, så kan det gå, jag som tyckte att han såg så tuff ut.

Kvällen var riktigt bra förresten, god mat, en bra film och bra sällskap. Det måste göras om snart igen!

Thaimat och bio!



Ikväll ska jag och Camilla lämna alla våra pojkar hemma och gå ut och äta och sen se på bio. Det ska bli skönt att komma lite hemifrån och få sitta ner och äta utan att behöva kasta i sig maten. Vi ska bara ta det lugnt och njuta av en tjejkväll. Planen var att se Sex and the City men den går inte längre så då blir det nog Grown Ups. Det kommer säkert att bli jättebra, men jag ser nog mest fram emot maten!

Kläder är alltid ett problem när jag ska ut nuförtiden, känns inte som om jag har något hemma som inte är tvättnopprigt eller fullt av snor och mat. Skulle gärna börja jobba nu och få lite pengar att köpa kläder för. Köper jag något nytt nu så är det ju alltid till min fina lilla pojke.


Mjukisbyxor.



När jag var på stan igår hittade jag ett tyg som jag inte riktigt kunde motstå. Egentligen gillar jag inte velour eller speciellt mönstrade kläder men jag är svag för brunt och turkost så jag köpte det ändå för att prova sy mjukisar. De blev faktiskt helt okej, lite svåra att matcha däremot. Den lilla tröjan i 68 som han har på sig nu är kanske inte något som funkar egentligen.

Nya muddar.



Jag sydde på nya muddar på ett par urväxta mjukisar till Esahia och Maximiliam, gjorde långa muddar så att båda grabbarna kan använda byxorna ett bra tag till. Billigare och roligare att göra nya muddar för 20:- istället för att köpa nya mjukisar för 50:-.

Bädda.


Busluddet i sängen.

Ludvig tycker att det är dökul att klättra upp i sängen och busa medan pappan bäddar. Han kastar sig omkring och drar i täcket. Sötunge.

Dagis.


Alla kläder är nu namnade inför dagis.

På onsdag börjar inskolningen till dagis. Helt otroligt att våran lilla bebis redan ska bli en dagiskille! Jag tror stenhårt på att det kommer att gå superbra, när vi var där och hälsade på sprang Ludvig in och började utforska direkt. Han hade inget intresse av att stanna i närheten av oss medan vi gick runt på rundvandring.

Jag har köpt extra stövlar, regnkläder, mjukisbyxor och allt jag tror kan behövas. Har handlat billigt (men otroligt fräscht) på second hand så vi kan ha ett regnställ på dagis och ett hemma så att vi slipper släpa fram och tillbaka.

Snart är nog alla kläder märkta också, otroligt smidigt med påskrykbara namnlappar måste jag säga. Roliga är de att stryka på när de är så snygga också.

Barnprogram?

http://svt.se/content/1/c8/01/86/96/64/toppbildfagelvagen.jpg














Jag har aldrig tänkt på att titta på barnprogram med Ludvig men nu när jag slog på tv'n efter maten så hamnade vi på barnkanalen. Ludvig står nu framför tv'n och dansar framför Fågelvägen 3, han får väl göra det ett tag eftersom han verkar gilla musiken.

Snart är det nog sovdags, den senaste tiden har vi fått in en bra sovrutin. Vi ger välling och lägger honom vid 21, sen sover han i sin säng till 7-8 tiden då han oftast vill komma över till våran säng och sova en timme till. Ikväll verkar han däremot helt slut efter att ha varit ute och lekt i regnet så ikväll ska jag försöka lägga honom tidigare. Vi ska ju vänja oss lite innan dagis börjar.

Vi ska flytta!

Jag tror att jag i all uppståndelse glömt att säga att vi fick lägenheten! 1 november flyttar vi till en 4:a med inglasad balkong och vi är så nöjda. Igår var vi och skickade en blomma till den snälla kvinnan som hjälpte oss. Såg att lägenheten ligger ute redan och att det är inflytt 1 november på våran med, vilket betyder att vi troligvis har undvikit dubbelhyran. Känns skönt.

Nu vill jag bara flytta, tiden kan inte gå fort nog. Vill fixa Ludvigs rum och balkongen direkt men jag kan inte köpa något innan vi flyttar, då får vi ännu mer saker att flytta och det behövs verkligen inte.

Mössor.


Så underbart fin man kan vara. Kolla vilka små knubbiga händer!

Killen i vintras med sina då nysydda vårmössor. De har blivit för
små nu så någon dag ska jag sätta mig och sy några nya.

♥ Bildnostalgi.


För ungefär ett år sedan så var våran kille egentligen inte så hårig
som vi trodde då.


Söta lilla tjockis.


Våran härliga lilla knubbis i strumpbyxor, finns nog inget sötare.


Myskillen i sin dinosaurieoverall. ♥

Esahias muddjeans.



Esahia ville också ha ett par jeans med gråa muddar berättade hans mamma så ikväll sydde jag ett par till honom. Hoppas att de kommer att passa, han har en lite smalare midja än Ludvig så man vet aldrig. Annars känns det som om de här jeansen kan passa många. Mudden är riktigt bra så den töjer sig mycket samtidigt som den drar ihop sig väldigt mycket. Långa muddar förlänger användningstiden rätt bra också.

Mer muddjeans.


Orangea muddjeans.

De blev betydligt snyggare än vad jag först trodde, verkar som om man lätt tycker så när ursprungsjeansen inte är några man gillar. Muddarna passade riktigt bra med sömmarna på fickorna faktiskt.

Tror inte att det är några som kommer att användas till Ludvig däremot, får se om de blir liggandes i garderoben eller om de hittar en ny ägare. Roliga är de i alla fall att sy! Imorgon ska vi på Selånger marknad, jag var där en sväng idag och rekade när det inte var så fullt med folk så imorgon vet jag precis vart vi ska. Först ska vi gå och köpa lite fina tyger till muddar!

Muddjeans.


Ludvig provar sina nya jeans.

Jag sydde ett par muddjeans av ett par stora jeans igår. Det gick bättre än vad jag trodde så idag ska jag in till stan och köpa lite bättre tråd och mer mudd.

Jag gillar det lite konstiga utseendet de fick, lite charmigt sådär. Sen är det ju miljövänligt och kul att återanvända gamla jeans som man har tröttnat på eller som är slitna och har hål. Troligtvis är alla gifter som kan finnas i nya kläder borttvättade för länge sedan också, perfekt för små barn, speciellt om de har så känslig hy som våran kille.

Symaskinen går varm.



Jag har sytt en rosa mysdress som ska skickas iväg till en liten flicka snart. Färgerna blev supermysiga även om jag egentligen inte är något fan av rosa. Gult och rosa var däremot en bra combo.

Symaskinen har gått varm de senaste dagarna och jag inser nu att jag kanske skulle behöva en egen och lite modernare maskin framöver. (hint till mor min) Imorgon ska jag ta lite bilder på lillkillen i ett par byxor som jag sydde ihop förvånansvärt snabbt för en stund sedan!

Tittut!


Leker "tittut" med spegeln. Underbara lilla busunge.

Ett kort stopp.


Påväg från Åre gjorde vi ett kort stopp och kikade på Ristafallet.
Det dånade väldigt om det men Ludvig tyckte att det var spännande.

Forsränning.


Grabbarna lämnade ju som sagt mig och Ludvig i stugan en dag och
åkte iväg på forsränning. Efter att ha sett bilderna så vill jag
också prova på nästa år.

Åre i bilder.


En tur upp med kabinbanan, mysiga promenader och tidiga frukostar
med utsikt över fjällen. Åre är nästan bättre på sommaren ändå.

Större boende?

Gamla bilder på våran lägenhet. Jag kommer att sakna:
vita väggar och tapeten i köket.
Jag kommer inte att sakna:
sneda och konstiga betongväggar, balkong på första våningen,
det billiga soffbordet från IKEA, den stora bruna fotöljen.

Vi vill flytta. Vi har varit och kollat på en lägenhet som vi verkligen vill ha men det ser inte så ljust ut.
Jag har ringt nästan varje dag och tjatat kollat läget och som det är nu så måste alla andra som fått erbjudande om lägenheten tacka nej för att vi ska få den. Vi ligger sist på listan eftersom vi varken är över 55 åt, bott över 5 år i samma lägenhet eller är inflyttande från en annan stad.

Däremot planerar vi att bo kvar där, vi har dagis i närheten, mor och farföräldrar på gångavstånd och vänner i huset bredvid. Borde inte det sätta oss högre på listan?

Jag ringde just och som det ser ut nu så är det ett äldre par som tackat ja till lägenheten men hon tror inte att de kommer att ta den. Jag ska återkomma på onsdag och se hur det ser ut då så kan vi diskutera det mer. Vi kan inte annat än att sitta här med hjärtat i halsgropen och hoppas.

Idag bor vi i en tvåa som räckt till bra hittills men nu känner vi att vi är redo att flytta. Vi vill bo någonstans där vi vet att vi ska bo kvar länge, vi vill våga spika upp tavlor. En inglasad balkong vore inte helt fel det heller.


Furuvik i bilder.


Mycket nya intryck blir det av att se så många nya djur. Det här är väl inget Ludvig kommer att minnas men han har kul för stunden, vi kan ju inte vänta med att göra saker tills att han är gammal nog att minnas.

Vi ville hitta på något roligt både för oss och honom under semestern och det tycker jag att vi har lyckats med! Vi har hunnit med mycket och ändå tagit det lugnt på samma gång.

Nästa år ska vi nog försöka ha en hel helg på Furuvik för att sedan åka till Dalarna v.31 som jag har gjort med mina föräldrar sedan jag var liten. Kanske går det att hitta någon mysig stuga att hyra en vecka där också.


Furuvik.

Kvällen till igår fick vi ett litet impulsanfall och bestämde oss för att åka till Furuvik över dagen. Väl påväg dit insåg vi att det är ganska precis 20 mil att åka. Jaja, väl påväg är det inte så mycket att göra. Vi hade kul i alla fall, djuren var väl inte så exotiska som på Frösö Zoo men det är ju så mysigt i Furuvik!

Vi åkte spökhus och barna hedenhös (som nu var omgjort till någon form av djungelsafari), åt gott, blev jagade av getingar och vann en enorm basketboll. En bra dag allt som allt!

Idag ligger städning högst på listan. Jag har spenderat kvällarna vid symaskinen de senaste dagarna så det ligger små tygtussar och trådbitar överallt. Ska bara sy på benmuddarna så är jag färdig med min prototyp, bilder kommer senare.

Jamtli.


Bilder från våra två dagar på Jamtli i Östersund.

Vi hade tur med vädret första dagen och fick en del sol trots att det kom en skur på förmiddagen. Andra dagen var det molningt och lite kyligare, därav den tjocka ulltröjan.

Getterna var nog mest spännande tyckte Ludvig, han var inte sen med att springa fram och klappa dem. Vi åt kolbular, tunnbröd och kakor som vi blev bjudna på i de olika stugorna. Vi köpte med oss en hel del från de små butikerna också.

Jamtli är alltid lika mysigt att gå omkring på.

Liten kille.


Våran lilla bebis för precis ett år sedan nu. 3 månader gammal.

Stor kille.

Ai ropar från köket:

"Det funkar!"
"Vad?"

"Jag sa åt han att dricka vatten och nu dricker han vatten!"


Våran smarta lilla son har alltså börjat förstå mer och mer av vad vi säger trots att han inte själv vill börja prata än. Eller ja, vi har börjat förstå att han förstår mycket av vad vi säger. Varje gång han gör vad vi säger till honom blir vi lika förvånade och imponerade.


Frösö zoo.


Först såg vi lejon. "katt!" - sa Ludvig. "stooor katt" - sa vi.


Sen såg vi påfåglar. "Riskaka!" - sa fågeln och sprang fram till Ludvig. "Nej" - sa vi.


"En zebra med horn!" - utbrast mamman. "Lurad!" - sa zebran.


"katt!"


Läcker groda. Tydligen väldigt giftig.


Den här lilla vännen ville vi ta med oss hem.


Vi skulle kunna komma tillbaka enbart för akvariet, gick omkring där väldigt länge medan Ludvig tog sin tupplur.


Skeppet med mamma, spännande!


Åkte gult flygplan(?) med pappa, Ludvig flinade alla femtioelva varv medan pappa började se snurrig ut mot slutet.


Lokföraren!


"Gäsp.." sa Ludvig som snabbt ledsnade på att leka Luftens hjältar.


Det kördes allt från båt till rymdskepp.



Vi tog överdrivet många bilder under dagen, vi var där från morgon till kväll så det är kanske inte så konstigt. Det här är bara en bråkdel och ändå känns det som en lite väl tung bildbomb.

Jag kan i alla fall rekomendera ett besök på Frösö zoo, ett stort plus var att karusellerna var anpassade för små barn. Det bästa var alla "mynt-karuseller" eftersom de var så pass små att Ludvig kunde åka dem själv, sen var de så billiga att Ludvig kunde testa så många som han orkade och ändå spenderade vi knappt en hundring på dem.

Nu ska jag sova. Pojkarna sover redan och jag har inte varit vaken så här länge på flera dagar.

Back home.

Nu är vi hemma och problemen med nattningen som har varit som bortblåsta under semestern är tillbaka. Kanske borde vi ha åkt vidare till Rättvik och fortsatt semestern där istället?

Igår sov Ludvig en hel natt för första gången någonsin. 21.00-08.30, vi trodde knappt våra ögon när vi insåg vad klockan var.

RSS 2.0