Östersund.


Vi stannade och åt lunch på en rastplats på vägen mot vårt mål i måndags. Det blåste och var rätt kallt så vi började fundera på om det verkligen var rätt beslut att åka från soliga och varma Sundsvall. Som tur är så har vi haft bra väder hittills i alla fall. Idag var det över 20c varmt och strålande sol så vi hoppas på lika fint väder imorgon också.


Första dagen på Jamtli. Det var en aning kyligt men då orkar man lite mer också så vi var där hela dagen och kikade runt i vackra gamla hus, tittade på hästar och försökte mata hönsen med gräs.


Ludvig tyckte att det var kul med alla djur, getterna var spännande för honom. Han var nog lite spännande med för de blev väldigt busiga skuttade rund som kalvar på grönbete. Ludvig gick modigt fram till en större get och klappade den men den kände sig nog lite störd så den bufflade till honom lite, inte alls hårt men Ludvig backade in i en buske brännässlor och mellan krokodildårarna lyckades han hulka fram "dumma bä-bä". Det var däremot snabbt glömt och någon minut senare ville han klappa mer.


Vi stannade till en stund för att mata kaninerna och åt lite lunch själva också. Kaninerna var favoriterna, jag hoppas på att kunna ha ett stort hus med kaniner på gården nångång i framtiden.


Efter lunchen gick vi in och kikade runt i museet medan Ludvig tog en tupplur, vi läste lite om upphittade föremål från gamla gravar och storsjöodjuret. När han vaknat så gick vi ut igen och provade lyckan på lyckohjulet, bollkastning och fiskedammen. Vi handlade lite karameller i handelsboden och Ludvig åkte 2 turer med karusellen, sen sprang tiden iväg och plötsligt var klockan 17 och det var dags för att åka hem till (min)farmor för att äta pannkakor till middag.

Idag var vi också en sväng på Jamtli, då man får gå 2 dagar på samma biljett. Då det var varmare idag och vi redan gjort det mesta så blev det en halvdag. Imorgon åker vi till Frösö Zoo för att kolla på tigrar och pyttesmå hästar!

Kommentarer

Kommentera:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0